Våra produkter

Våra charkprodukter tillreddas på gammalt vis, enligt traditionella recept. Vi använder vid rökning småved av alträd eller frukkträd, för att ge produkterna en alldeles särskild arom av trä och kryddor och undvika surrök. Man sköter noggrant röktemperaturen, rökningstid och även träsort – beroende på köttet och allt enligt de gamla beskrivningar. Med rökningstiden är det såhär, att tyvärr inte går det att snabba på den, därav den väntetid för leveranser. Vissa tillverkare använder olika konstiga tillsatsämne som påskyndar en process, smakförstarkare eller konserveringsmedel. Vi tror på en rejäl mat – den traditionella, med oförglömlig smak och doft – som du kan äta med gott samvete. Precis som förr i tiden.

Allt detta ger en unik maltidsupplevelse. Prova gärna på det.

 

 

Våra leverantörer är ISO certifierade svenska företag. Företagen är verksamma enligt kvalitetskrav och etiska regler. Som en konsument, får du vara säker att djur lever ett liv enligt Jordbruksverket krav samt slaktas och styckas enligt etiska regler och inom standarder av livsmedelssäkerhet. Leverantörerna uppfyller också svenska miljökrav.
Vi följer kundernas, samhällets och företagets egna krav. Vi är stolta över blandning av de svenska standarder och traditionella polska smaker, som har sitt ursprung i adelns historia. Våra produkter tillverkades i största delen för hand i liten skala för att uppnå en kompromisslös kvalitet: utan färgämnen, konserveringsmedel, förtjockningsmedel samt konstgjorda tillsatser. Produkterna kan innehålla spår av laktos- och gluten. Vår sortimentslista hittar du på den här sidan.

Snabb och effektiv leverans inom max 48 timmar efter produktion är en garanti på att du får färska charkvaror.

Charkprodukter tillverkas av fläskkött med tillägg av nötkött.